30 изнесени обсъждания на бюджет`2021 са проведени в община Джебел в последните дни. Кметът на Неджми Али и екипът му провеждат срещи и разговори по населени места относно параметрите, които ще бъдат заложени в проектобюджета.

Обиколките на кмета продължават и през следващите дни, и възможности за мнения и препоръки ще имат жителите и на останалите села, както и на кварталите на Джебел.

„Прозрачността и диалогът с хората са само в полза на финансовата рамка на общината. Така, както започнахме 2020-а, стартираме и през 2021-ва –  поех ангажимент да управляваме открито, всеки жител на общината да се чувства полезен, а екипът в Общината да работи професионално и с необходимото за бързата промяна темпо. Разликата от януари 2020-а е, че през януари 2021-ва вече реално имаме изпълнени голяма част от поетите ангажименти по отношение на пътната инфраструктура и облагородяване на населените места, но продължаваме с изпълнението на управленската програма. Промяната трябва да се усети и в най-отдалечените махали. Такава е логиката на бюджетната визия на Джебел – не сух документ, а усещано от всеки жител на общината действие на промяната“, коментира кметът Неджми Али.

Основното в изпълнената част от „Джебел заслужава много повече“ е свързано с асфалтирането на вътрешно-уличната пътна мрежа, осветяването на малките населени места, както и разрешаването на проблемите с водоснабдяването.

„Това, което бяхме заложили за изпълнение относно осветлението, се реализира поетапно“, уточни кметът.

Новозакупените от Общината 350 нови LED осветителни тела поетапно се монтират в Джебел, а освободените – след като бъдат модифицирани с нови LED лампи, ще се поставят в участъци по села и махали. Инсталирането на иновативната LED технология намали разходите на Община Джебел двойно, отчитат от Администрацията.

По време на обсъжданията на бюджет`2021 местните жители изказват благодарност на ръководството на Общината за предоставената храна на 750 нуждаещи се. Досега по програмата „Топъл обяд“ бяха обхванати едва 170 души.