Балони с диаметър 3 метра и такива с дължина, достигаща до 10 метра, вдигнаха адреналина на малки и големи на градския площад в първия ден на празника „Дни на Джебелчани“.
Шоуто със сапунени балони на открито представляваше зрелищно събитие с атрактивни номера, представени с много чувство за хумор и професионализъм.


Малки балони, такива с дим и огън, както и рекордно големи покриха сцената на амфитеатъра и пространството за публиката.


След едночасовото ефектно представление бе дадена възможност и за обучение в работилницата за сапунени балони, в който се включиха както деца, така и техните родители. Малките бързо усвоиха техниките за правене на балони, а смехът и настроението създадоха неповторима атмосфера и дадоха енергия на всички празнуващи в центъра на Джебел.


В първия ден на празника „врати отвори“ и работилница ,,Цветна магия‘‘, като продължение на инициативата ,,Джебел търси таланти‘‘. Над 100 участниците имаха възможността да създадат уникални творби. Имаше две групи:
– ,,Лендарт‘‘ – рисуване върху камък – за участници до 10 г.;
– ,,Стъклопис‘‘ – за по-големи любители на четката.


Тази година участниците рисуват с благотворителна цел – желаещите да се включат в тази инициатива могат да посетят изложбата на 21.07.23 г. (петък) от 10:30 ч. в центъра на Джебел.


Празничният ден приключи с кинопрожекция в новата зала на читалището.