Започва изграждането на закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел. Първата копка на водното съоръжение, което ще бъде с полуолимпийски размери със съответните пречиствателни елементи, бе направена  тази седмица.

Припомняме, че през лятото на 2023-та година, по времето на празничните „Дни на джебелчани“, кметът на общината Неджми Али даде обещание: „В най-скоро време в  Джебел ще започне изграждането на закрит плувен басейн с минерална вода, както и изграждането на водопроводна мрежа за минералната вода, което е богатството на града. Балнеолечението и културно-историческия туризъм естествено ще получат своето развитие“.

Басейнът  ще бъде оборудван и за провеждане на състезания, ще бъде покрит с метална конструкция с отваряеми остъклявания, тип гилотина.

Отоплението и охлаждането ще се извършва чрез централна климатизация  с термопомпи.

Около сградата е предвидена и вертикална планировка.

Община Джебел е единствената в Източните Родопи, която има възможност да се развива като балнеолечебен курорт и първите стъпки в тази посока са направени. Водата с лечебни свойства ще прероди града, ще ускори икономическия подем с невероятни темпове, е отбелязано в програмата на кмета за новата визия на Джебел.