Стадионът в Джебел ще бъде основно ремонтиран. Теренът на стадиона ще бъде с естествено тревно покритие, лекоатлетическата писта ще бъде изцяло подменена , козирка ще покрива трибуните пред съблекалните помещения, които също ще бъдат разширени. Комплексът ще изпълни всички стандарти и ще може да приема подготовката на елитни футболни отбори.

Добрата новина от Джебел идва след като стана ясно, че Националната програма за финансиране на спортното министерство е одобрило проектното предложение на екипа на кмета Неджми Али. Отпуснатите средства за ремонт са в размер на 939 002 лева.

Към момента в базата на градския стадион тренират безплатно стотици деца, провеждат се и регионални турнири за различни възрастови групи.

„Стадионът ще бъде ремонтиран. Настилката ще бъде подменена с естествена трева. По-здравословно е, на изкуствената са възможни по-чести контузии. От десет години се мъчим да възродим футбола в Джебел, нещата се получават. Имаме детски отбори, Джебел е домакин на различни състезания. Местните таланти активно тренират. Нито едно дете не плаща такса,  за екипи, анцузи, транспорт, всичко се поема от Общината. А последната новина – за одобрения проект на Общината, е повече от добра“, споделя президентът на „Джебел 1928“ Метин Халил.