Тютюнче вече не е село, а част от Джебел. Този нов път ви дава основание да казвате, че живеете в квартал на общинския център“! Тези думи на кмета на община Джебел Неджми Али бяха посрещнати възторжено от присъстващите на тържество в Тютюнче. Кметът, неговият екип, местните жители и гости присъстваха на церемония по прерязването на лентата и откриване на изцяло ремонтирания път Джебел – Тютюнче.


Основният ремонт на 2-километровия път започна след като кметът на общината Неджми Али подписа през септември миналата година споразумение за финансиране на проекта с Министерството на регионалното развитие. Освен новата асфалтова настилка е обособена пешеходна алея, която е с дължина над един километър. Монтирано е и ново осветление.


„Радвам се, че успяхме да договорим това финансиране. Контрактът, който подписахме, е плод на добрата и конструктивна комуникация между Общинската администрация и регионалното министерство, но искам да подчертая ключовата роля, която изигра председателят на ДПС Делян Пеевски за решаване на този дългогодишен проблем“, отбеляза кметът на Джебел, които думи бяха аплодирани благодарствено от присъстващите.
Състоянието на пътния участък изискваше спешен ремонт. Проблемите по трасето започнаха още през 2015 година, когато активизирало се свлачище „отхапа“ част от платното, на влизане в селото.


„Преди дори такситата не приемаха курсове за нашето село. Пътят беше като бомбардиран. Днес вече стигаме за 2-3 минути до Джебел. Виждаме, че и пешеходната зона на излизане от Джебел се използва от много граждани за спорт и отдих“, сподели местен младеж.


„Продължаваме в същия режим на работа на моя екип и Общинската администрация, който се налага вече втори мандат, а именно – „Обещано-изпълнено“, обърна се към жителите на Тютюнче кметът на общината Неджми Али.
В унисон с актуалните новини от последните дни, че все повече граждани търсят къщи в периферни населени места за по-спокоен и пълноценен живот, но с развита инфраструктура, Неджми Али каза: „Тютюнче е еталон в тази посока!“.


В деня на откриването на новия път бе отслужен и мевлид за здраве и берекет в местната джамия. На всички присъстващи се раздаде пилаф.