Проблемът с приемането на такси за издаване на лични документи в банковите клонове в Джебел вече е решен. Жителите на общината, които пристигнали за подмяната на документите си, били неприятно изненадани в един от банковите офиси, където им било отговорено, че не приемат такси за смяната на документите за самоличност, а се придържат към други приоритети.
След намесата на кмета Неджми Али, който разговаря с ръководствата на офисите, подходът е променен в полза на хората от опашката.
Само в първия работен ден на новата седмица, близо 300 джебелчани чакаха на опашка пред Паспортна служба в Джебел и подадоха заявления.
Тази сутрин кметът Неджми Али се срещна с чакащите, разговаря и със служители в сектора за издаване на лични документи. Пред управлението бе поставен диспенсър за вода, както и още две пейки.
Освен, че банковите клонове ще приемат такси за документи, за облекчаване на процедурата вече е възможно и плащане чрез Изипей.
В Паспортната служба в Джебел функционира гише за бързи услуги. Това бе постигнато след разговор между кмета Неджми Али и ръководството на Областната дирекция на МВР. „Благодарни сме на ръководството на полицията за бързата и адекватна реакция. Това гише улеснява джебелчани и спомага за намаляването на потока към звеното в Кърджали и натоварването на тамошните служители. Работата в синхрон дава добри резултати“ коментира кметът.