Средно училище „Христо Ботев“ в Джебел отбеляза своя патронен празник 2 юни –Деня на Ботев.
От името на г-н Неджми Али -кмет на община Джебел, поздравление поднесе заместник-кметът на община Джебел – г-н Емил Куцев.

„Най-сърдечно Ви поздравявам с Вашия патронен празник! Този ден отново ни събра да отдадем заслужено уважение на патрона на училището – Христо Ботев.

Всички ние живеем в много интересно време, време на промени, време на търсене на нови пътища за развитието на демократичното ни общество. Системата на образование в България е в процес на динамични реформи, защото на всички нас, уважаеми дами и господа, е ясно, че бъдещето на нашата страна като достоен член на Европейският съюз, зависи от интелектуалния потенциал, ерудицията и качеството на образование спрямо подрастващото младо поколение.

Уважаеми учители, продължавайте да предавате своята любов към науката, към моралните и духовни ценности на Вашите ученици, учете ги на доброта и мъдрост!
По този трънлив път понякога правим грешки, понякога сякаш се намираме в безизходица, но силата на българските традиции, трудът на учителските колективи като Вашия, неизбежно ще ни изведат на правилния път, ще намерят възможност за качествено обучение и подготовка на учениците за пълноценен живот в демократичния свят.

На всички ученици искам да пожелая да бъдат много силни и упорити, както и да се въоръжат с голямо търпение и воля за постигане на мечтите си, да развият таланта си и да бъдат достойни граждани на обединена Европа.
Днес искам да изрека за пореден път – „Надеждите ще се сбъднат, очакванията ще станат резултати, ако вървим заедно, ако всички работим за общата цел. Всеки на своето място, всеки от своята камбанария, но за общата цел. Тя е ясна, знаем я всички – доброто на нашите деца, бъдещето на нашите корени, утрешният образ на Джебел“.
Използвйки днешния ден искам да поздравя всички, които са допринесли за изграждането на авторитета на учебното Ви заведение и за сетен път да Ви уверя, че проблемите на образованието в общината са приоритетни в нашата работа.
И накрая искам да пожелая на всички родители, ученици и на целия колектив крепко здраве, оптимизъм и успешно завършване на учебната година!“.