Джебел отбеляза с много настроение, силни думи и спектакъл за буквите и знанието 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.


Песни, танци, драматизация,…“Пипи Дългото чорапче“, „Моя страна, моя България“, „Я кажи ми, облаче ле бяло“ – над 20 изпълнения, които заслужено бяха аплодирани от присъстващите на площада стотици джебелчани. В програмата участваха детски градини, училища и читалища от града и региона.
„На този ден засвидетелстваме своето уважение и признателност към Вас за всеотдайните грижи, които полагате – с много любов – за обучението и възпитанието на нашите деца, за просвещението на младите хора, за опазването на народните традиции и култура.


Няма нищо по-красиво от високия дух и нищо по-силно от знанието, затова продължавайте да творите блага със своя интелект, за да продължим заедно да вървим по пътя на успеха“, се посочва в поздравителния адрес на кмета Неджми Али до всички просветители.


И още:
„Скъпи ученици, Вие сте тези, от които зависи бъдещето развитие на общината ни. Пожелавам Ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знания в училище.
Уважаеми дейци на културата, Благодаря Ви за това, че продължавате все така да съхранявате и развивате духовното в нашата община и във всички нас.


Скъпи съграждани, 24-май е и личен празник на всеки един от нас, защото истинското израстване на личността започва от първата научена буквичка, от първата написана дума, от първата прочетена книга“.


Трима абитуриенти, които завършват средното си образование с пълно отличие, бяха наградени. Възнаградени бяха още 9 изявени ученици.