Седмокласник пое управлението на Община Джебел. Мутлухан Мехмедали се превърна в кмет за един ден, а негови заместници станаха връстникът му Сезер Юмер и десетокласникът Мерт Хасан. Ученичката Мелтем Сюлейман пък се нагърби с работата на секретар на администрацията.
Децата се справиха повече от отлично с напътствията на Неджми Али. Кметът на Джебел прие учениците в рамките на инициатива по повод Деня на Европа.


„След две години ограничения заради пандемията от COVID-19, имаме възможността всички джебелчани, от страната и чужбина, отново да се съберем на площада и заедно да отпразнуваме празника на града ни. Една немалка част по предварителната подготовка е приключила, но предстои най-трудното, а именно същинската организация на мероприятията, поради което призовавам всеки един от екипа да положи максимални усилия, за да бъдат осигурени едни приятни мигове на всички джебелчани и гости на града ни по време на празника“, разпореди новият кмет Мутлухан Мехмедали по време на работна среща с екипа си.
Денят премина ефективно и остави незабравими впечатления у възпитаниците на Средно училище „Христо Ботев“. Всички поздравиха кмета на Джебел Неджми Али за хубавите неща, които се случват в общината, и му пожелаха да продължава да работи с неуморния си хъс за превръщането на Джебел в един истински европейски град.