Президентът на Българската Федерация по лека атлетика – г-н Иван Колев и президентът на турската федерация по лека атлетика – г-н Фатих Чинтимар посетиха Община Джебел и се срещнаха с ръководството на Общинска администрация.

Президентът на Българската Федерация по лека атлетика – г-н Колев представи своите виждания  пред общинското ръководството за развитие на леката атлетика в региона.

От своя страна, заместник-кметът г-н Бюлент Ахмед информира гостите за проектите, които предстоят да бъдат реализирани на територията на община Джебел свързани в сферата на спорта. Той говори за спечеления проект за ремонт на стадиона, който включва и изграждане на чисто нова леко-атлетическа писта, както и с проекта „Джебел на младите – активни и будни!“, по който предстои да бъдат изградени и регистрирани три нови спортни клуба – волейбол, шах и тенис на корт.

Президентите на двете федерации останаха впечатлени от представената информация и поеха ангажимент да осигурят специалисти по лека атлетика.

Г-н Бюлент Ахмед изрази мнение, че един от приоритетите пред ръководството на общината е създаването на условия за развитие на масовия спорт, защото спортът укрепва здравето и че ще се търсят финансови възможности за създаването и развитието на клуб по лека атлетика в община Джебел.