Ужасът за чакащите пред Паспортна служба в Джебел остава в миналото. Трагичното състояние на сградата и улицата към нея също ще са само неприятен спомен.

Приключи ремонтът на зданието, както и облагородяването на инфраструктурата около него. Навесът и пейките за ползване от чакащите пред Сектор „Български документи за самоличност“ са дарение от Община Джебел. Изграден е нов тротоар на улица „Антарктида“.

„Това е инвестиция от бюджета на Община Джебел, от която имаше огромна нужда. След разговори с ръководството на полицията и двете страни бяхме категорични, че подобни мерки са належащи, защото са в името на удобството на гражданите, предвид големия наплив, който се очаква през летните месеци от хора, които трябва да подменят личните си документи“, посочи кметът Неджми Али.

Той отбеляза, че в Паспортна служба ще заработи още едно гише за прием на заявленията, за която инициатива благодари на директора на Областна дирекция на полицията старши комисар Атанас Илков.

До този момент местната общинска управа и полицията демонстрираха отличен синхрон. Бяха организирани редица мобилни приемни по селата в региона, в които възрастни хора можеха да подадат заявления за подмяна на документите без да се налага да се струпват на опашки в общинския център. Стотици се възползваха от тази услуга в улеснение на гражданите.