Първият звънец разтуптя сърцата на 53 първолаци в община Джебел, които влязоха в класните стаи. За всички тях имаше големи изненади. Децата получиха пълен комплект учебни пособия, подарък от кмета Неджми Али.

„Радвам се, че и тази година училищните врати се отварят празнично, за да посрещнат ученици, учители и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца и внуци“, каза кметът, който откри учебната година в Средно училище „Христо Ботев“ в общинския център.
„Днес, денят е пълен с приятни емоции, амбиции, мечти – дори и с мъничко притеснение и вълнение от предизвикателствата, пред които сме изправени.

Сигурен съм обаче, че всички заедно – учители, родители и ученици ще направим завръщането на нашите деца в училище положително преживяване и ще им помогнем да усетят удоволствието от ученето“, посочи Неджми Али.
Той пожела на всички ученици да бъдат устремени и мотивирани, любопитни, смели в мечтите си и удовлетворени от резултатите, които постигат.

„През тази година вашето училище ще бъде по-различно и от вас ще се изисква повече отговорност, самостоятелност и дисциплина. Доверете се на вашите учители, които с любов и търпение ще ви поведат по пътя на науката и мъдростта и ще ви помогнат да опознаете света около вас. С упоритост и целеустременост усвоявайте новите знания, за да достигнете мечтите и стремежите си“, пожела кметът на Джебел.

Представители на Общинското ръководство уважиха тържествата по откриването на учебната година във всички школа в региона.