Живото и многолюдно планинско село Припек празнува днес.
Всяка година през месец май припекчани организират празник на родопския фолклор, традиции и колорит, с който отбелязват разбуждането на природата и началото на активния земеделски сезон.


Гости на Припек бяха зам.-кметовете на община Джебел Емил Куцев и Ергин Юсеин, Али Мехмед – директор на дирекция в Общинска администрация, и Джейлян Сюлейман, началник отдел.
Емил Куцев поздрави жителите и гостите на Припек от името на кмета на общината Неджми Али.
„Промяната, която започнахме в Джебел, с новия модел на управление се усеща, както в града, така и така и в населените места на общината. Промяната е и в Припек, което става по-добро място за живеене“, отбелязва кметът на общината.


Неджми Али припомни реализацията на проект за благоустрояване на Припек.
„Направеното дава заряд и на припекчани, и на ръководството на Община Джебел. Тук ще се случват все по-добри неща“, допълва кметът.


„В очите на много млади хора видях искрата на доволството, че отново гостуват на родители и близки“, отбеляза в словото си Емил Куцев и изрази надежда, че те отново ще се върнат в родното село.
„От две години и половина в община Джебел се работи при наложен нов модел, базиран на добрата комуникация между Общинска администрация, представлявана от кмета на общината и гражданите. Водещ мотив е стриктното спазване на правилото „Поети и изпълнени обещания“, подчерта Емил Куцев.