Юношите (11-12 кл) на Средно училище „Н. Й. Вапцаров“ в Момчилград са областни първенци по футбол. Това е новината от последната изиграна среща на стадиона в Джебел след серията от турнири, проведени в изминалите две седмици.


„Вапцаровци“ надвиха с класическото 3:0 връстниците си от Средно училище „Отец Паисий“-Кирково. Победителите бяха наградени от зам.-кмета Ергин Юсеин и Венета Добрева, експерт в Регионалното управление на образованието.
„Поздравявам победителите в този турнир, към който бе проявен огромен интерес през тази година. Благодаря на организаторите за този спортен празник и за чудесното гостоприемство на домакините в лицето на Община Джебел“, заяви Венета Добрева.


Зам.-кметът похвали състезателите за показаното на терена и пожела на победителите успех в следващата фаза на ученическия футболен турнир.
„Община Джебел полага сериозни усилия в подобряването на материалната спортно-техническа база на територията й. Винаги сте добре дошли в Джебел“, каза Ергин Юсеин.


В продължение на две седмици Джебел беше домакин на футболните срещи от областния етап от ученическите игри по футбол за учебната 2022/2023 г. във възрастовите групи 5-7 клас/момчета/, 8-10 клас/юноши/ и 11-12 клас/юноши/. Мачовете на отборите от първите две възрастови групи приключиха през миналата седмица, като победителите бяха наградени от кмета на Община Джебел Неджми Али.