Скъпи съграждани и съмишленици от община Джебел,
       Скъпи земляци,

 

      Изминаха над 365 дни, откакто ме избрахте за кмет на нашата община Джебел. Сякаш вчера бе денят, в който оказахте високата чест и отговорност, като с гласа си подкрепихте идеите за развитие на нашия роден край. Приехте изцяло общата ни воля, да превърнем Джебел в мястото, което да бъде нашият дом. Гласувахте за това, Джебел да се откъсне завинаги от своята застиналост и безвремие. Пожелахте промяна, в която повярвахме и знаехме, че заслужаваме.  

      След 12 месеца от началото на промяната е редно да се запитаме – наистина ли сме направили правилния избор? 

      Първото нещо, което бързам да изразя, е че гласувайки за мен поставихте началото на много неща. Но едно от тях е осезаемо на мига – връщането на Джебел  към нормалността. За първи път от много години се яви кандидат за кмет с ясна, конкретна и изпълнима управленска програма. Повече от нормално е програмата на избрания кандидат кмет да намери своята реализация. Днес, е време да разберем, че тя не е била програма на хартия и голи слова.  След 12 месеца е време да разберем, че програмата ни в никакъв случай не е била изпразнена от смисъл и съдържание. Съвсем естествено нейно състояние, е да се превърне в реални дела – неща, които всеки може да види и усети. Ако не си имал път довчера, днес да се прибираш до своя дом по нов път. Ако не си имал вода – да имаш вода в своя дом, така, както е редно да живееш в една подредена община. 

      Естествено проявление на политическата и човешка коректност е избраният кмет да се отчете пред своите избиратели. Естествено е,  защото той изпълнява програмата не за себе си, а за своите избиратели.

      Искрено се надявах, този отчет да бе изнесен на живо, пред моите избиратели на Джебел. За съжаление, предприетите мерки срещу разпространението на епидемията от COVID-19 не дават такава възможност. В крайна сметка, здравето на хората е по-важно от нашите желания. Като показваме самодисциплина – даваме пример на околните. Длъжен съм да се съобразя с тези обстоятелства, затова, изнасям отчета за дейността ми, като кмет за първата година от мандата на интернет страницата на община Джебел и личния ми профил във фейсбук.

      Това е нормалният път, който е длъжен да следва всеки, който притежава чувство за отговорност. Да отговаряш пред хората, които са те избрали е естествен ход на събитията.  Подчинени на това чувство се стремим да отделим време за  всеки жител на общината – без значение, дали е гласувал за Неджми Али. Аз и екипа ми се стремим да отделим време за всеки – с неговия дом, семейство, грижи, проблеми, неговата скръб, тревоги и радостни моменти.  И болката, и страданието и радостта и щастието са все човешки съдби, които се споделят от комшии, приятели, роднини и от всички съграждани, защото състраданието е най-хуманната черта на Човека. За нас хората от обществото на малката община Джебел е много важно да запазим най-ценните  човешки черти – хуманност и състрадание.  

      Ще продължим нашия стремеж да подредим и развием скъпия ни роден край. Нямаме алтернатива.  Избрали сме да живеем тук и сме длъжни да го стопанисваме така, както подобава на истински джебелчани. Ще продължаваме съживяването. Ще възстановим изоставеното и разрушеното. Ще покажем на света културно-историческите ни дадености. Със всяка изминала година усещането за добрия стопанин и неговите дела ще бъдат обозрими. Но, най-същественото е обозримо за сърцето. Затова, считам, че жителите на община Джебел са нейното най-голямо богатство. Приоритетната ни цел е да ги предпазим в условията на световна здравна пандемия. Надявам се, заедно да преминем и през това препятствие.

      Бъдете здрави, скъпи джебелчани! Пазете своето здраве! Пазете здравето на Вашите близки! 

    Желая Ви здраве и благоденствие.