Джебел наложи нови стандарти в местното самоуправление, обяви областният управител на Кърджали Никола Чанев на старта на учредителните заседание на общинските съвети в региона. Първото заседание на разпоредителен орган се проведе в Джебел.

„Енергията, с която бях посрещнат ми дава сили да продължа напред. Благодаря за осъзнатата подкрепа. Аз и моят екип се водим от желанието на всеки един джебелчанин родният ни край да стане още по-хубаво място за живеене. Развиваме успешния модел „Джебел“, базирайки се на работещия обществен договор „Обещано-изпълнено“, отбеляза кметът на Джебел Неджми Али в първото си слово за мандат „2023-2027“.

29 общински съветници, кметът на общината Неджми Али и 38-те кметове на населени места получиха своите удостоверения от председателя на Общинската избирателна комисия Лейля Чакър и положиха клетва да спазват Конституцията и законите на страната, да служат на гражданите и да работят за тяхното благоденствие.

Първата сесия в Джебел бе ръководена от най-възрастния общински съветник Сами Мехмед. За титулярен председател на колективния орган с пълно мнозинство бе избран Сейфи Мехмедали.

„През последните 4 години общинската администрация на Джебел наложи нови стандарти в местното самоуправление и градът се превърна в образец за съвременно благоустрояване. Общината видимо се адаптира към новите социално-икономически реалности и може да послужи за пример по отношение на модернизирането на инфраструктурата и облика на населените места“, изтъкна областният управител. Той пожела на кмета Неджми Али и неговия екип да продължат да преобразяват града със същото темпо, а на съветниците в ОбС да проявяват професионализъм, политическа зрялост и готовност за диалог.

Неджми Али, който бе избран за кмет с рекордните 93,55 % от гласовете,  обоснова успеха си с факта, че е давал на хората само изпълними обещания, заяви, че има още по-амбициозна инвестиционна програма и ,че ще продължи не само да развива модела „Джебел“, но и да го популяризира в национален мащаб.