Отличният бизнес климат, който предлага Джебел – това бе акцентът при първото официално посещение на генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани при новото ръководство на Общината.

Дипломатът проведе обширен разговор с кмета Неджми Али, който запозна госта с амбициозния план за развитие на общината. В резюме кметът представи по-големите проекти, които ще променят облика на Джебел и населените места.

„Община Джебел е отворена за всеки инвеститор. Предлагаме много възможности и отлична атмосфера за развитие на бизнес. Потенциалът на Джебел до този момент е бил неглижиран, но на това ще бъде сложена точка. Бизнес климатът е много добър и това ще стане достояние на инвеститори в южната ни съседка“, посочи след срещата Неджми Али. Той бе категоричен, че Общината ще съдейства за всяко бизнес намерение за инвестиции в района.


Кметът на Джебел и генералният консул обсъдиха организиране именно на партньорски форум между български и турски фирми, на който да бъдат презентирани възможностите на региона.

Дипломатът наблегна също така на отличните взаимоотношения между Джебел и побратимените общини Йълдъръм в Бурса и Борнова в Измир, които са основа за надграждане на партньорството.


Хюсеин Ергани и Неджми Али си размениха дарове, като дипломатът ще отнесе със себе си си фотография на една от големите забележителности в района – крепостта „Устра“.