„Няма човек, който да не помни своя първи учебен ден и своя първи учител. Учителската професия е сред най-важните и значими, наред с всички онези професии, които оформят човека като обществена, духовна личност!“.

С тези думи кметът на Джебел Неджми Али поздрави всички преподаватели в общината с Международния ден на учителя. Той отправи благодарност за „щедрите емоции, време и усилия“, които учителите ежедневно даряват на децата.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод 5 октомври. Вие, уважаеми учители, най-добре знаете, че ако децата не намират сигурност и подкрепа в училище, няма как да учат и успяват. Винаги сте били щедри: щедри на емоции, на време, на усилия. Благодаря Ви!

Няма човек, който да не помни своя първи учебен ден и своя първи учител. Учителската професия е сред най-важните и значими, наред с всички онези професии, които оформят човека като обществена, духовна личност.

Днешният ден е прекрасен повод да благодарим на любимите учители за труда им, както и да се обадим на по-възрастните колеги и да ги поздравим за празника им. Защото както в началото е Словото, така и в началото на всеки съзнателен човешки човек стои един Учител.

Най-вече Ви благодаря за Вашата отдаденост и за това, че намирате сили да се усмихвате след нелекия работен ден!

Пожелавам Ви здраве, творчески успехи, добри ученици, търпение, оптимизъм и достойна оценка на вашия труд! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!“, пожела кметът на Джебел.