Скъпи джебелчани,
изпращаме една трудна година. Но съм убеден, че ще посрещнем Новата 2021-ва с повече надежда и тя ще бъде по-добра, по-щастлива, по-ползотворна.
За съжаление няма да бъдем заедно на площада, за да отброим последните минути на 2020-та, но ще бъдем заедно в мислите и делата си.
Доказахме, че единството е сила, с която можем да преодолеем всякакви трудности и препятствия. Единни, макар и в изолация. Заедно, макар и на дистанция. Толерантни винаги един към друг, но непреклонни към несправедливостите.
Успяхме заедно да постигнем много в тежката ситуация на световна пандемия. Представете си какво можем, когато всички тези препятствия останат зад гърба ни. Убеден съм, че те ще отминат, а ние ще постигнем нашите цели. Единни, заедно, силни както никога досега!
Да си пожелаем повече градивност в името на по-добрия Джебел. Когато на улицата пред вашия дом се полага нов асфалт или нови бордюри, когато кварталът се е превърнал в строителна площадка, когато във вашето село е станало по-светло, когато Джебел видимо става по-зелен и с повече цветя, усмихнете се! Това означава, че се движим по начертания път към по-доброто място за живеене. Всеки един джебелчанин го заслужава.
Нека новата година донесе на всеки един от вас повече светлина в дома, повече надежда, повече успехи. Бъдете здрави и уверени, щастливи и винаги единни!

 Неджми Али, кмет на община Джебел