Уважаеми Джебелчани,

       Скъпи съмишленици,

         19-ти Май се превърна в историческа дата, изпълнена с много емоции в нашата памет. Площадът в Джебел е мястото, откъдето задуха вятърът на промяната в нашата страна. Затова повече от 30 години се събираме, за да изразим нашата почит към организаторите и участниците в протестите срещу погазването на човешките права в България. Техните действия положиха началото на промените в България и превърнаха
19-ти Май в ,,Ден на демокрацията‘‘. На тази дата демократично мислещите хора  от  всички краища на света се събираме, за да покажем, че не сме и няма да забравим героите от тези събития.

          Скъпи земляци,

          Скъпи съграждани,

          За голямо съжаление, и тази година се налага да се лишим от отбелязването на ,,Деня на Джебел – 19 Май“. Причината е известна – пандемията от COVID-19, която завладя целия свят.

          Въпреки това, убеден съм, че всеки един от нас ще почувства в този ден силата на единството, на свободата, на извоюваната демокрация, в своето сърце. Защото енергията на онези събития отпреди 32 години все още продължава да ни движи напред в отстояването на нашите права и свободи. Тази наша кауза е площадът на единството.

,,Денят на Джебел – 19 Май“ е в нашите сърца, но най-важното е опазването на живота и здравето на хората!

С уважение,

Искрено Ваш,

Неджми Али

Кмет на Община Джебел