„Амбицирани сме да извървим по целия път, за да сочат Джебел за пример, за бутиково градче, за една от най-развиващите се общини в страната. А промяната към по-добрия живот да се усеща във всяко едно населено място в общината“, обяви кметът на общината Неджми Али пред хилядите на площада в Джебел във втората вечер на празника „Дни на джебелчани“.

Над 10 000 души посетиха мероприятията в дните на фестивала – 5 и 6 август, а стотици участваха в състезанията и културните прояви.

,,Скъпи приятели, за мен е огромно удоволствие да споделим този празник.

Още през 2020 година включихме в културния календар „Дни на джебелчани“.

Всеки един, който поради една или друга причина е далеч от родното място, да може да се прибере през лятото, за да се види с близки и приятели – мисля, че заслужаваме този празник. Когато е време за купони, когато може да споделим своите щастливи мигове, и да прекараме незбравими моменти “, приветства джебелчани кметът.

„Само за две години и половина си преобразихме общината и продължаваме. Всичко което е изградено, го виждате. След 20 дни стартираме ремонта на площад „19 май“.

Ще имаме амфитеатър на 6 нива със стационарна сцена, за да може от следващото лято концертите и дискотеките на открито да ги провеждаме в по-модерна среда.

Имахте възможност да видите дейностите по промяната на парка в съседство на центъра.

Но имаме още една изненада – в скоро време стартираме с изграждането на нашата пешеходна алея по пътя за Тютюнче, ще бъде изграден тротоар с осветление в тази зона в периферията на града.

Благодаря ви за доверието, благодаря за подкрепата, защото ако не чувствам вашата подкрепа, няма как аз и моят екип, с който работим много амбициозно, с много високо темпо, да реализираме всичките тези наши идеи и проекти“, отбеляза кметът.

Във втория ден на „Дни на джебелчани“ се проведоха турнири по футбол и пейнтбол. 16 отбора се записаха за участие в „DZHEBEL CUP`2022”, а 80 бяха участниците в пейнтбол битките.

На площада имаше изложба на гоблени, втория ден продължи кулинарното изложение „Магията на Родопите“, организирана бе демонстрация и рисуване на вода “ЕБРУ”, във вечерните часове празникът продължи с концертите на Димана и Татяна, и шоуто на DJ Самет Куртулуш.