Джебел ще има обновен и модерен пазар. Започва ремонт на тържището за зеленчуци в общинския център, обявиха от екипа на кмета Неджми Али.

Предвидено е пазарът да бъде разширен със 180 квадратни метра. Повърхността на съществуващата стоманена конструкция ще бъде изцяло почистена, грундирана и пребоядисана. Цветните плексигласови плоскости от покрива над пазарната част ще бъдат подменени с покривни „сандвич панели“. Целта е от една страна да се спре пречупването на светлината, която се отразява на търговския вид на плодовете и зеленчуците, а от друга страна за опазване от жегите през летните периоди. Централната част на покрива ще бъде подменена с прозрачен плексиглас с цел осигуряване на естествена светлина на пазара.

„Подмяната на плексигласовите плоскости се прави по препоръка на търговците на плодове и зеленчуци, които продават своята произведена стока на пазара.

Всички щандове ще бъдат реновирани и пригодени за създаване на улеснение за търговците и гражданите. Ще има нов тип подредба на търговските маси, което да улесни както движението на гражданите, така и търговията на територията на пазара. Ще бъдат подменени всички тротоарни плочи, както под разширената част, така и в прилежащите площи на пазара“, заяви кметът на общината Неджми Али.

Предвижда се нов подход със стъпала, като ширината им ще бъде 6 метра.

След ремонта и разширението общата покрита пазарна площ ще надхвърли 450 квадратни метра.

За товаро-разтоварната дейност за търговците на зеленчуковия пазар е изграден подход с малък паркинг с асфалтово покритие.