В най-скоро време в  Джебел ще започне изграждането на закрит плувен басейн с минерална вода,както и изграждането на водопроводна мрежа , което е богатството на града. Балнеолечението и културно-историческия туризъм естествено ще получат своето развитие.

Това обеща кметът Неджми Али, който върна града на политическата карта на България.

За Джебел се говори, Джебел се сочи за пример. Една мечта, една идея на кмет с размах превърнаха малкия град в бутиков център „за ценители“, както се изрази участник в ретро парада на автомобили. „Стари, но златни“ превозни средства от цялата страна се насочиха към Джебел в тежкия откъм градуси уикенд, за да се включат  в празничните „Дни на Джебелчани“.

Хиляди се забавляваха на площада, в парка, на игрищата, на фонова музика от новоизградената сцена с амфитеатъра в центъра на града. Звездата Криско дори стана част от програмата. И ще се върне отново. Защото Джебел привлича…

„Тези дни на джебелчани, тази сцена с амфитеатъра изпълни своята цел, за която беше построена.

Мисля че всички ние заслужаваме това, всички ние заедно изграждаме нашия град, нашата община. Както казах преди 3 години,  Джебел го превръщаме в едно бутиково градче. Скоро ще имаме откриване на още два мини парка. Започна благоустрояването на централния градски площад пред читалището, което ще придаде завършен вид и на централната ни пешеходна алея.

Подписахме договора за благоустрояването  и на парка пред НАРКООП. Скоро време ще открием процедура и за изграждането на един голям паркинг, за да може да посрещаме подобаващо нашите гости“, заяви в словото си кметът Неджми Али.

„До края на годината най-вероятно ще имаме осигурено финансиране  на първия етап за ремонтиране на стадиона , а именно подмяна на изкуствената тревна настилка с естествена такава с поливна система.

Всичко изброено до тук обаче, не означава, че сме забравили нашите села. Във всяко едно населено място се извършват строително-монтажни дейности. За последните 3 години и половина сме завършили над 300 обекта на територията на цялата община. Същото се случва и през настоящата година . Продължаваме със същото темпо. Към днешна дата интересът към Джебел все повече расте. Идват инвеститори, които искат да строят и същевременно има проявен интерес и от страна на предприемачи, което ще даде възможност за разкриването и на нови работни места. Полагат се усилия за развитие и в сферата на образованието и здравеопазването. До две седмици ще открием и новата лаборатория, а откритият Център за рехабилитация и възстановяване вече работи на пълни обороти.

Скъпи приятели, когато работим работим усилено, когато купонясваме също го правим по най-добрия начин. Бъдете живи и здрави!“, пожела кметът на „бутиковия град“ Джебел Неджми Али.