Жители и гости на Мишевско се събраха за официалното откриване на ремонтираното читалище в джебелското село. Кметът на общината Неджми Али преряза лентата и плисна менче с вода по стар обичай. Създаденото в далечната 1936 година читалище „Родопска искра“ е с нова визия и възможности за разширяване на диапазона от образователни и културни дейности.


„Всяка една инвестиция я изживяваме, защото аз и моят екип правим всичко с любов и огромно желание. Както и с разбирането, че градим нашето настояще за нас и бъдещите поколения. Работим усърдно, с високи темпове, с професионализъм, опитваме се с малко средства да направим много неща, и то красиви, с най-високите стандарти, които заслужава всеки един жител на община Джебел“, посочи при откриването Неджми Али.


„Животът не е само улици и тротоари, те са важни, но същевременно трябва да се грижим за нашия социален живот и култура, за да можем да подготвим нашите малки съграждани за бъдещето. Да бъдат конкурентноспособни в света, който ги очаква“, допълни Неджми Али.
Ремонтните дейности бяха по покривната конструкция, подмяна на подови настилки, гипсова шпакловка и боядисване на всички вътрешни стени, подмяна на дограмата, външно боядисване на фасадата, нови седалки, осветителни тела, окачени тавани, облагородяване на дворното пространство.