„На всички съвременни просветители, които поддържат пламъка на любовта към книгите и знанието, пожелавам здраве, силен дух и светлина, за да насочват обществото към по-добро бъдеще!“.

Това пожела в своя поздравителен адрес Неджми Али на 57 бивши учители, книжовници и дейци на културата. Общинската администрация покани „ветераните“ в просветата на тържество, като сред присъстващите бяха дори учители, пенсионирали се още преди 30 години.

„Благодарни сме, че не бяхме забравени. Това е жест към нас в този ден на духовността“, посочиха бивши преподаватели.

„Уважаеми учители и културни дейци, книжовници и просветители,

Приемете моите поздравления по случай 1 ноември – Денят на народните будители!

Ден, в който си припомняме и почитаме тези, които са допринесли значително за образованието, културата и духовното развитие на нашето общество.

Като наследници на тези духовни учители, ние носим отговорността да съхраняваме и предаваме мъдростта и духа, който те ни предоставиха“, се посочва още в поздравителния адрес на Неджми Али, който бе прочетен пред присъстващите от Емил Куцев, временно изпълняващ длъжността кмет на община Джебел. Сред гостите на тържеството за Деня на будителите бяха Сейфи Мехмедали – председател на Общинския съвет, Ергин Юсеин – зам.-кмет на община Джебел, Хайрие Хасан – секретар на Общинска администрация, Джейлян Сюлейман – началник отдел „Хуманитарни дейности“.