Четвъртата вълна на пандемията и продължаващата епидемиологична обстановка отново възпрепятстваха провеждането на традиционните есенни празници в Джебел. Панаирите в общинския център и “Яран Байрам” в село Душинково бяха отменени за втора поредна година.
„Отново е наложително да пренаредим приоритетите си. А няма по-важен приоритет от опазване здравето на хората. Продължаваме да смятаме, че не е целесъобразно провеждането на масови мероприятия на територията на общината“, посочи кметът на Джебел Неджми Али. Той призова за пореден път към спазване разпоредбите на Министерството на здравеопазването в обръщение към жителите на общината:
Ето посланието на кмета Неджми Али:
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА ДЖЕБЕЛ,
   Пандемията през 2020 година постави всички нас пред големи изпитания, свързани с опазване здравето на хората. За съжаление те продължават и през настоящата година. Успехът на предприетите мерки зависи до голяма степен и от личната ни дисциплина при тяхното спазване.
Затова, в името на здравето на всички ни, Община Джебел и през настоящата година няма да организира традиционните есенни празници и събори. Октомври ни събираше, празниците даваха сцена на културни дейци, фолклорни състави от детските градини, образователните и културни институции и спортни клубове.
   Пандемията от COVID-19 и продължаващата извънредна епидемиологична обстановка в страната наложиха отново да пренаредим приоритетите си. А няма по-важен приоритет от опазването на здравето на хората. Продължаваме да смятаме, че не е целесъобразно провеждането на масови мероприятия на територията на общината. С цел опазване живота и здравето на хората, Общинското ръководство и през тази година няма да организира селищни празници от културния календар на Джебел.
   Призоваваме всички Вас, жители и гости на общината, да се обединим и всички заедно да спазваме разпоредбите на Министерството на здравеопазването.
   Само с общите ни усилия и съпричастност ще имаме възможност и занапред да бъдем заедно в празници и делници.