С патриотични слова, песни, танци и стихове Джебел отбеляза националния празник на България – 3 март.
Участие в програмата в Нарочно читалище ,,Христо Смирненски – 1924‘‘ взеха децата от ОДЗ “Щастливо детство” и ДГ “Изгрев”, малките представители от ОДК, учениците от СУ „Христо Ботев“ и ПГ „Руска Пеева“, както и група от СУ ,,Паисий Хилендарски“ -с.Припек. На сцената се качиха и самодейците от джебелското читалище.


Емил Куцев, зам.-кмет на община Джебел, поздрави по случай националния празник, след което прочете поздравителния адрес от името на кмета на община Джебел – г-н Неджми Али.


„На 3 март българската държава се връща на политическата карта на Европа. Това е преломната дата в нашата история. Тя е ново начало на националното самочувствие, проекция на стремежа на редица поколения за свобода. Ден, за който хиляди български опълченци, революционери и множество воини от други националности са дали живота си – храбро и самоотвержено.


Ето защо всеки един от днешните съвременници трябва даде своя принос за опазване на тази отвоювана свобода“, отбелязва в поздравителния адрес кметът на Джебел за паметната дата.