Два дни музика, спорт, изяви на талантите очаква Джебел за празника на града.
Площад „19 май“ ще събере хиляди за Деня на „волята за свобода“ на джебелчани.
Мероприятията започват още на 18 май с откриване на Алея на занаятите, турнири по шах, тенис на корт, волейбол, велосъстезание до село Тютюнче, футболен мач между ветерани. На сцената в центъра ще се качат самодейни състави, а Джебел ще „Търси талант“ с работилница за графични техники. Цирково шоу и концерт на Цветелина Грахич, след което диско под небето с DJ Venci ще закрие първия ден.


С откриване на централния градски парк, предшествано от мевлид в централната джамия и фестивал на регионалните вкусове и кулинарна изложба, кметът Неджми Али ще даде начало на официалното честване на Деня на Джебел – 19 май.
Фоклорни групи от Бурса и Кърджали, както и местни музиканти, ще се качат на сцената. Музикалният маратон продължава вечерта с концерти на Неджи, Ведат Билир и Фики Стораро. Джебелчани ще се насладят и на лазерно шоу.


„19 май е денят на волята за свобода на джебелчани, който постави началото на демократичните промени в България. Те показаха, че човешкото достойнство и чест са над всичко и няма да приемат унижението! Денят и площадът ,,19-ти май“ са датата и мястото, превърнали този ден в ,,Ден на Демокрацията“. Нека отново, този ден да бъде повод за гордост, защото продължаваме да променяме визията на Джебел. Превръщаме родното си място в една чиста, красива, развита и модерна бутикова европейска община! Заповядайте на обновения ни площад ,,19-ти май“, заедно да отбележим ,,Деня на демокрацията“, призова кметът на общината Неджми Али.