Община Джебел подкрепя кампанията на „БТВ Медиа Груп“ ЕАД „Да изчистим България заедно“, която през 2023 година ще се проведе на 16-ти септември (събота) – Световния ден на почистването.

        Тази година инициативата „Да изчистим България заедно“ ще се проведе под надслов „ГОТОВИ СМЕ!“ и е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Именно най-малките жители ще поведат страната ни по пътя към опазването и отговорното отношение към природата, рамо до рамо със своите родители, приятели и всички нас.

        Община Джебел ще окаже съдействие на всички граждани, организации и фирми, които желаят да почистят замърсени места за отдих и почивка, пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки. На желаещите да се включат в инициативата ще предоставим необходимите консумативи за почистване.

Можете да заявявате своето участие с избрано от Вас място за почистване в срок до 13.09.2023 г. (сряда) на тел.: 03632 30-84, ел. адрес: e.ahmed@dzhebel.bg или на място в сградата на ОбА –Джебел, ет.3, стая №17.

Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно за извозване място. Извозването на отпадъците ще се извършва след предварителна заявка за участие.