С песни и танци, с много настроение и емоции край тепиха, жителите на джебелското село Душинково казаха „Довиждане“ на селскостопански сезон`2022.
Стотици уважиха поканата на местните заедно да празнуват „Яран Байрам“ след двегодишно прекъсване заради ковид ограниченията. Гости на празника бяха кметът на община Джебел Неджми Али, председателят на Общинския съвет Сейфи Мехмедали и др.


По време на отслужения мевлид бяха раздадени 2 000 порции пилаф.
От столетия всяка есен, когато вече е прибрана реколтата от нивите, хората тук са организирали и голям събор. Наричали са го „Пазар изложение“. Традицията е съхранена и в съвремието.
Празникът днес бе изпъстрен с богата музикално-спортна програма, като кулминацията бяха народните борби.


Деца от фолклорните групи към читалище „Христо Смирненски“ поздравиха присъстващите със свои изпълнения.
60 състезатели в 8 категория пък се включиха в турнира по борба, като участниците бяха от Хасково, Асеновград, Димитровград, Черноочене, Момчилград и Стремци. Специално за спортната надпревара пристигнаха борци от Бургас и турския град Люлебургас. Най-интересни бяха схватките за „Баша“. Специалната награда – коч, спечели Гьокан Хазъм от Стремци, който е неколкократен републикански шампион в различни категории. На финала той надви по точки Рухан Расим, който е носител на сребърен медал от Световно първенство и бронзов медалист от Европейско в кат. 61 кг.