Баба Ембие е на 81 години, но вдъхнови младите. Нейната усмивка, аплодисменти, ставането на крака…

Всички таланти на читалище „Христо Смирненски“ в Джебел се снимаха с бабата, която се оказа техен почитател.

Всичко това се случи на традиционния събор в джебелското село Мишевско, организиран със съдействието на Общинска администрация-Джебел.

И тази година завърнали се изселници от Турция и гурбетчии в Западна Европа се събраха заедно със своите близки, родители и комшии, за да отпразнуват празника на родното си село.

Жителите на Мишевско благодариха на кмета на общината Неджми Али за новия модел на управление, базиран на поетите и изпълнени обещания. Местните посочиха реализираните проекти, свързани с облагородяването на населеното място и подобряване на условията на живот – ремонта на читалището, рехабилитирания път до селото, асфалтирането на улици, подобряване на осветителната мрежа и др.

Гости на празника бяха председателят на Общинския съвет Сейфи Мехмедали, зам-кметът на общината Емил Куцев, секретарят на Общинска администрация Хайрие Мехмед, общински съветници и кметове на населени места.

Със специална празнична програма присъстващите на събора бяха поздравени от младите таланти на читалище „Христо Смирненски“.  Приятна изненада за гостите на събора бе подредената изложба от ръчно плетени гоблени и изграденият кът от архивни снимки и вещи от миналото на селото.

Баба Ембие пък влезе в албума със спомени на селото след десетките снимки на младите таланти с нея.